Nieuwsbrief

Inschrijven voor de Kawasaki nieuwsbrief?
Vul dan onderstaand uw E-mailadres in!

10 januari 2022 Versys 1000 line-up breidt uit

De succesvolle Kawasaki Versys 1000 range wordt voor 2022 uitgebreid met een “standaard” Versys 1000. De standaard Versys 1000 is gericht op consumenten die zelf willen bepalen met welke features en accessoires de motor is uitgerust. Het standaardmodel heeft een uiterst aantrekkelijke basisprijs.

Het aanbod Versys 1000-modellen wordt voor het nieuwe seizoen compleet gemaakt door de toevoeging van het ‘Standaard’ model waarmee de instapprijs van de Versys 1000 serie aanzienlijk naar beneden wordt bijgesteld. De nieuwe Versys 1000 “Standaard” kan geheel naar eigen wens worden geüpgraded met accessoires die passen bij de voorkeuren van de rijder. Bijvoorbeeld met een quickshifter/blipper, een hoger windscherm, verwarmde handvatten en verschillende bagage-opties.
 
Alle Versys 1000-modellen hebben een uiterst krachtig en soepel lopend 1.043 cc vier-in-lijn motorblok. De koppelrijke motor levert zijn 120 pk zo verfijnd dat het rijden zelfs aan het einde van een lange dag en na honderden kilometers nog steeds moeiteloos is. Met een koppel van maar liefst 102Nm bij 7.500 t/min is er altijd voldoende trekkracht om in hogere versnellingen te blijven rijden. Van sportieve weekendritten tot lange vakanties in de Alpen, er is geen situatie welke deze Adventure Tourer niet de baas kan.
 
Het ergonomische pakket van de Versys 1000 is praktisch en goed doordacht. Het grote, in hoogte verstelbare windscherm biedt bescherming tegen weer en wind, en de comfortabele zitpositie - voor zowel rijder als passagier - belooft voldoende comfort om van lange tochten te genieten. Het lage zwaartepunt en het brede stuur van de motor zorgen voor een gemakkelijk te hanteren rijgedrag. De zitpositie is rechtop, de kniehoek niet te scherp en het zadel zo comfortabel dat zelfs veeleisende en lange ritten geen problemen opleveren. Zelden biedt een motorfiets de rijder en passagier zoveel ruimte en comfort als de Versys 1000, samen met de standaard gemonteerde Elektronische Cruise Control is geen afstand te ver.
 
Bij het sportievere bochtenwerk wekt de Versys veel vertrouwen, waarbij hij niet alleen profiteert van zijn krachtige motorblok, maar ook van zijn lange veerwegen en 17-inch wielen. Door de focus te leggen op straatgebruik, in plaats van een compromis tussen off- en onroad gebruik, heeft de Versys 1000 de beste handling in zijn klasse. Het intelligente antiblokkeerremsysteem ‘KIBS’ met krachtige radiaal gemonteerde monobloc-remklauwen vóór zorgt extra voor veiligheid.
 
Om de langeafstandsaspiraties te benadrukken zijn er drie accessoire pakketten beschikbaar voor de Versys 1000:
  • Tourer: Mono-key zijkoffers met luxe binnentassen
  • Tourer Plus: Mono-key zijkoffers met luxe binnentassen, LED-mistlampen, GPS steun en Framesliders
  • Grand Tourer: Mono-key zijkoffers met luxe binnentassen, LED-mistlampen, GPS steun, Frame sliders, Topkoffer 47 liter met rugsteun en luxe binnentas
De Versys 1000 is vanaf einde januari beschikbaar bij de Kawasaki dealer in de kleur Candy Lime Green voor de zeer scherpe van €13.899,-.