Nieuwsbrief

Inschrijven voor de Kawasaki nieuwsbrief?
Vul dan onderstaand uw E-mailadres in!

7 november 2017 Kawasaki verrast met CAFE versie van Z900RS retro

Onlangs onthulde Kawasaki op de Tokyo Motor Show de bloedstollend mooie Z900RS retro, op de EICMA in Milaan deed Kawasaki er nog een schepje bovenop met de verbluffende Z900RS CAFE!
De looks van de Z900RS CAFE zijn net als de gewone Z900RS gebaseerd op de legendarische Kawasaki Z1 uit uit 1972, maar dan met een sportieve twist. Dit blijkt onder meer uit het zeer opvallende kleurenschema, de vele zwarte accenten, de lage montage van het stuur en een schitterend gestileerde koplampkuip. Het lage stuur en het fraaie aangepaste zadel met kenmerkend “kontje” geven de Z900RS CAFE bovendien een sportievere rijpositie.
 
Ook voor de CAFE versie hebben de Kawasaki Sound Engineers een onmiskenbaar uitlaatgeluid weten te creëren die naadloos aansluit op de retro looks van de motor, net als de matte finish van het uitlaatsysteem. De unieke gegoten wielen geven de prachtige retro uitstraling van spaakwielen en zijn voor de CAFE versie geheel in het zwart uitgevoerd voor een cleane en minimalistische look.
 
Net als bij de originele Z1 wordt het hart van de Z900RS CAFE gevormd door een meesterlijke viercilinder krachtbron, inclusief de kenmerkende DOHC dubbele bovenliggende nokkenassen. Verder is de Z900RS CAFE ongekend modern met onder meer LED verlichting rondom, KRTC Traction Control, Assist & Slipper koppeling en radiaal gemonteerde remklauwen, terwijl het lichtgewicht Trellis frame samen met de modernste veercomponenten zorgt voor een fenomenale handling.
 
Door de komst van vele originele accessoires is de vintage “Lime Green” Z900RS CAFE tevens een geweldige basis om een unieke Café Racer te bouwen.
 
De Z900RS CAFE zal voor het eerst in Nederland te zien zijn tijdens het Kawasaki News Event op 25 en 26 november in Soesterberg.