Nieuwsbrief

Inschrijven voor de Kawasaki nieuwsbrief?
Vul dan onderstaand uw E-mailadres in!

7 november 2023 Kawasaki onthult de nieuwe Z500 en Ninja 500

Voor 2024 onthult Kawasaki twee nieuwe modellen; de Z500 en Ninja 500. Om zijn succes voort te zetten in deze zwaarbevochte klasse worden deze modellen gelanceerd met een compleet nieuw motorblok, scherpe designs en moderne features. Om nieuwe rijders en veeleisende ervaren rijders optimaal te bedienen worden deze modellen in Nederland standaard geleverd als zeer complete SE-modellen.
Met deze introductie presenteert Kawasaki de gedroomde opvolgers van de populaire 400cc modellen. De compleet nieuwe 451cc Parallel-Twin met Assist & Slipper clutch is gemonteerd in een lichtgewicht Trellis frame. Door het lage rijklaargewicht en korte wielbasis zijn rijplezier en wendbaarheid gegarandeerd. Handig in de drukke steden maar nóg leuker tijdens de sportieve weekendritten waar zelfs de meest doorgewinterde rijders verbaasd zullen worden door de rijkwaliteiten van dit duo. Nieuwe A2-rijders vinden snel hun vertrouwen door de zitpositie welke de optimale balans is tussen sportief en comfortabel. Het slanke frame en zadel maken het gemakkelijk om voeten aan de grond te zetten.

 
Zowel de Z, als Ninja 500, zijn voorzien van de meest recente evoluties van hun kenmerkende designs. Vanuit het zadel kijken rijders uit op een full colour TFT-display welke via Bluetooth verbonden kan worden met de nieuwste versie van de Kawasaki Rideology smartphone app.
 
Beide modellen zullen in Nederland standaard geleverd worden als SE-uitvoering. Een speciale kleurstelling, belly pan, USB-C aansluiting en LED-richtingaanwijzers maken onderdeel uit van deze uitvoering. Op de Ninja 500 is ook Keyless Ignition onderdeel van de SE-uitrusting.
 
Een uitgebreide accessoire catalogus met daarin onder andere windschermen, frame sliders, buddyseat covers en een verhoogd zadel (+30mm) zorgen ervoor dat elke rijder zijn/haar 500 naar eigen inzicht kan aanpassen.
 
De nieuwe Z500 en Ninja 500 zijn medio maart beschikbaar bij de officiële Kawasaki dealer in de volgende kleurstellingen:
 
Z500
  • Candy Persimmon Red
  • Candy Lime Green
 
Ninja 500
  • Lime Green/Ebony (KRT-edition)
  • Metallic Matte Dark Gray
Prijzen worden later bekend gemaakt.