Nieuwsbrief

Inschrijven voor de Kawasaki nieuwsbrief?
Vul dan onderstaand uw E-mailadres in!

10 mei 2024 Kawasaki neemt met fabrieksteam deel aan MX2 in 2025

Het Kawasaki Racing Team breidt zijn activiteiten in 2025 uit door niet alleen deel te nemen aan het MXGP-kampioenschap, maar ook aan de MX2-categorie.

De nieuwe onderneming is gevestigd in de indrukwekkende werkplaats vlakbij het circuit van Lommel in België en valt onder de verantwoordelijkheid van de huidige KRT-manager, Antti Pyrhönen, terwijl het teampersoneel zal evolueren en uitbreiden in overeenstemming met de extra eisen van een extra kampioenschap.
 
In eerste instantie zal het KRT MX2 team gebruik maken van de directe relatie die het team heeft met de fabrieksingenieurs van KMC in Japan - inclusief hun schat aan ontwerpkennis en technisch inzicht met betrekking tot de KX250 - om te werken aan geheel nieuwe specificatie in de komende maanden met als beoogd resultaat een volledig ontwikkelde racemachine voor het seizoen 2025.
 
Op dit moment is er nog geen beslissing genomen over wie er voor het team gaat rijden, maar KRT richt zich op rijders met podiumpotentieel en de vaardigheid om accurate feedback te geven tijdens de belangrijke testfase voorafgaand aan het seizoen. 
 
Antti Pyrhönen, KRT MXGP Manager, is optimistisch over de nieuwe uitdaging:
 
Toen ik met onze teambaas, Kimi Räikkönen, de mogelijkheid besprak om ons team naar een hoger niveau te tillen en deel te nemen aan MX2, zag hij meteen het potentieel en was hij het ermee eens dat dit onze volgende logische stap was. We hebben een geweldige werkrelatie opgebouwd met Kawasaki in Japan en we zijn vastbesloten om hun vertrouwen in ons terug te betalen met dit nieuwe project.’’
 
 
Shigemi Tanaka, General Manager, Marketing & Sales Division, Kawasaki Motors, Ltd. zei tot slot:
 
Dit is een belangrijke stap voor Kawasaki en weerspiegelt onze langlopende ambitie om talent te laten groeien en aan te moedigen, van groentjes tot groene overwinningen. Het is fundamenteel voor onze off-roadfilosofie om niet alleen hardware te leveren in de vorm van competitieve KX-machines, maar ook de bijbehorende ondersteuning. De beste manier om het goede voorbeeld te geven is door het zelf voor te doen. De oprichting van dit MX2 fabrieksteam zal een stabiele basis bieden voor succes. We hopen dat jonge rijders dit zien als iets om naar te streven en op hun beurt vanuit hun MX2-ervaring en -successen door te stromen naar de MXGP, het summum van motorcross.’’

Modellen

KX250 2024
2024
KX250
Model details
KX250 50th Anniversary 2024
2024
KX250 50th Anniversary
Model details