Nieuwsbrief

Inschrijven voor de Kawasaki nieuwsbrief?
Vul dan onderstaand uw E-mailadres in!

8 maart 2017 Kawasaki lid Connected Motorcycle Consortium

Kawasaki heeft zich bij BMW, Honda en Yamaha aangesloten in het Connected Motorcycle Consortium om samen te kunnen werken aan de verdere ontwikkeling van C-ITS toepassingen (Cooperative-Intelligent Transportation Systems) voor gemotoriseerde tweewielers.

Als onderdeel van de vereniging van Europese motorfietsconstructeurs (ACEM) heeft Kawasaki het memorandum van overeenstemming getekend om de ontwikkeling van motorfietsspecifieke veiligheidsvoorzieningen te ondersteunen. Volgens het memorandum van overeenstemming zal vanaf 2020 vernieuwde C-ITS functies worden gelanceerd..

Kawasaki wil haar bijdrage leveren aan het onderzoek naar de mogelijkheden voor het integreren van deze nieuwe technologieën in toekomstige producten om de veiligheid van gemotoriseerde tweewielers verder te vergroten.

Het Connected Motorcycle Consortium werd aangekondigd op 6 oktober 2015 op het ITS World Congress in Bordeaux, 's werelds grootste evenement voor intelligente transportsystemen en services. Kawasaki was eerder al lid van het Car2Car Communication Consortium in voorbereiding op het lidmaatschap bij het CMC.

Kawasaki kijkt er naar uit om bij te dragen aan de ontwikkeling en succesvolle implementatie van C-ITS applicaties op motoren.” aldus Takashi Eguchi, Research & Development Director bij Kawasaki Motors Europe NV. ”Kawasaki deelt de zorgen van de oprichtende bedrijven dat de specifieke eisen van motorfietsen buiten het bereik van het Car2Car Communication Consortium liggen en de volledige aandacht verdienen van de gemotoriseerde tweewieler industrie.

Voor meer informatie over het Connected Motorcycle Consortium, zie: http://www.cmc-info.net/

* Foto:  "J Concept" door Kawasaki, een futuristisch driewiel aangedreven voertuig welke voor het eerst te zien was op de Tokyo Motorshow in 2013. Dit voertuig is zo ontworpen dat het zich aanpast aan de rijstijl van de rijder. Van stadsverkeer tot sportief rijden, de zitpositie en wielafstand kan worden aangepast aan de geldende omstandigheden