Nieuwsbrief

Inschrijven voor de Kawasaki nieuwsbrief?
Vul dan onderstaand uw E-mailadres in!

12 oktober 2020 Kawasaki introduceert nieuwe Versys 1000 S

Voor 2021 introduceert Kawasaki een nieuw lid in de Versys familie, de Versys 1000 S. De nieuwe Versys 1000 S  is standaard zeer rijk uitgerust  met veel van de functies die voorheen alleen op het top of the range SE-model beschikbaar waren.

De Versys 1000 S is voorzien van een soepele 1.043cc viercilinder krachtbron. Dit krachtige en koppelrijke motorblok is voorzien van elektronische gaskleppen waardoor de Versys S standaard voorzien is van Cruise Control en een indrukwekkende lijst aan veiligheidssystemen waaronder; Traction Control, Power Modes en Kawasaki’s Cornering Management functie. Deze veiligheidssystemen zijn geïntegreerd in 4 rijmodi waaronder Sport, Road, Rain en de volledig naar eigen wens te configureren Rider mode.
 
Het belangrijkste verschil met de Versys 1000 SE bevindt zich in de vering. Deze bestaat voor de Versys 1000 S uit een handmatig verstelbare Showa 43mm USD-voorvork met instelbare rebounddemping en veervoorspanning en achter een horizontale back-link vering voorzien van een gasgevulde Showa schokdemper met instelbare rebounddemping en veervoorspanning. Door de focus te leggen op weggebruik in plaats van off-road heeft de Versys 1000 S de beste handling in zijn klasse.
 
Met de Versys 1000 S rij je langer en ga je verder door de hoge mate van comfort. De typische Versys styling – met volledige LED verlichting en bochtenverlichting – zorgt samen met het verstelbare windscherm voor een uitstekende windbescherming. Door de bekrachtigde slipper koppeling, welke een lichtere bediening heeft dan de meeste van zijn concurrenten, de Up/Down Quick Shifter en de uiterst comfortabele zitpositie worden lange dagen in het zadel echt een verademing.
 
Ook de Versys 1000 S is standaard voorzien van een prachtig TFT-display met Bluetooth verbinding. Door de Bluetooth verbinding kan de motorfiets gepaired worden met een smartphone en de Rideology app. Middels de app kan op afstand ritgegevens en motorinformatie bekeken worden zoals de km stand en  service intervallen. Verder zijn een 12V aansluiting, handvatverwarming, handkappen en Kawasaki’s unieke High Durable Paint onderdeel van de standaarduitrusting.
 
Nieuwe veringfilosofie op de Versys 1000 SE
Naast het nieuwe S model wordt de Versys 1000SE aangepast voor 2021. De high-end Versys 1000 SE wordt voorzien van nieuwe software voor de semi-actieve elektronische vering. De nieuwe software implementeert Showa’s ‘Skyhook’ filosofie voor een nog betere rijervaring.
 
Showa’s Skyhook software is door Kawasaki ingenieurs uiterst zorgvuldig afgesteld zodat het dynamische rijkarakter van de Versys 1000SE behouden blijft en het systeem een soepele handling garandeert doordat het zich continu aanpast aan de wegomstandigheden. Optimaal contact met het wegdek, verminderde neiging tot ‘’duiken’’ en nog meer stabiliteit op de snelweg en in de regen zijn slechts enkele voorbeelden van de voordelen van de nieuwe Skyhook software.
 
De 2021 Versys 1000 S en Versys 1000 SE zijn vanaf december beschikbaar bij uw Kawasaki dealer in de volgende kleurstellingen: 

  • Emerald Blazed Green / Metallic Diablo Black / Metallic Flat Spark Black
  • Pearl Storm Gray / Metallic Diablo Black / Metallic Flat Spark Black

Om de Versys 1000S en Versys 1000SE nog completer te maken zijn er voor 2021 weer aantrekkelijke accessoirepakketten beschikbaar:

  • Tourer Edition; Mono-key zijkoffers met luxe binnentassen en een tankpad
  • Tourer+ Edition; Mono-key zijkoffers met luxe binnentassen, tankpad en LED mistlampen
  • Grand Tourer Edition; Mono-key zijkoffers met luxe binnentassen, topkoffer met rugsteun en luxe binnentas, tankpad, LED mistlampen, GPS steun en Frame sliders.

Prijzen worden later bekend gemaakt.
 

 

Modellen

Versys 1000 S 2021
2021
Versys 1000 S
Model details
Versys 1000 SE 2021
2021
Versys 1000 SE
Model details