Nieuwsbrief

Inschrijven voor de Kawasaki nieuwsbrief?
Vul dan onderstaand uw E-mailadres in!

22 mei 2019 Kawasaki en Leon Haslam naar 20e Gamma Racing Day

Kawasaki Racing Team coureur Leon Haslam demonstreert zijn 300+ km/h snelle NINJA ZX10-RR World Superbike motor op het TT Circuit Assen tijdens de 20e editie van de GRATIS toegankelijke GAMMA Racing Day, 17 en 18 augustus aanstaande. Ter ere van de 20e editie liet GAMMA een nieuw evenementlogo ontwerpen, dat door Leon Haslam tijdens het WK Superbike in Assen voor het eerst werd getoond. De aanwezigheid van het Kawasaki Racing Team wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe evenementpartner Kawasaki Benelux.

Henk Salomons van Kawasaki Benelux
”Ik ben zeer tevreden dat wij als Kawasaki Benelux partner zijn van dit geweldige evenement. Kawasaki maakt motoren met passie. Hoe mooi is het dan dat wij als Kawasaki kunnen bijdragen aan dit mooie evenement waar duizenden mensen op af komen die gepassioneerd zijn met alles wat met motoren te maken heeft. Wij zijn voornemens hier een mooie show van te maken met demo motoren, Leon Haslam demo op de Ninja ZX-10RR, handtekening sessies met onze coureurs, kijkje in de Kawasaki Racing Team Pitbox.”
 
Kawasaki creëert ‘high-performance’ producten voor motorrijders die op zoek zijn naar de ultieme rij-ervaring en is het meest succesvolle merk van de laatste jaren, dankzij verkooptoppers als de Z900 en Z650 in het naked segment maar ook de onlangs geintroduceerde adventure tourer, de Versys 1000 wordt zeer gewaardeerd bij zowel de motorpers als de motorrijders. Het Japanse motorfietsmerk staat bekend om diverse baanbrekende motorfietsmodellen als de H1 500 Z1 900 en  de ZZ-R 1100. Anno 2019 tekent Kawasaki opnieuw voor de snelste en meest krachtige productiemotor, de 326 Pk ‘geblazen’ Ninja H2R, de snelste productiemotorfiets en wereldwijd bekend van topsnelheidrecords tot wel 400 km/h. 
 
Kawasaki Racing Team en Leon Haslam
Het Kawasaki Racing Team won maar liefst 5 wereldtitels met de indrukwekkende Ninja ZX10-RR. Leon Haslam is regerend Brits Superbikekampioen en staat dit seizoen met 2 podiumplaatsen op de 5e positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap. De 35-jarige Brit stond al 41 keer op het WorldSBK podium waarvan 5 maal als racewinnaar. Haslam, bijnaam ‘Pocket Rocket’, is de zoon van 500cc Grand Prix-coureur ‘Rocket’ Ron Haslam.
20e editie
 
De 2019-editie wordt de twintigste editie van het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs, verkrijgbaar vanaf juni bij onder meer GAMMA Bouwmarkten en op www.gammaracingday.nl, trakteert de GAMMA Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer. Kaarten voor de paddock zijn online verkrijgbaar vanaf 5 Euro voor de vrijdag tot 25 Euro voor het hele weekend. Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS paddocktoegang.