Nieuwsbrief

Inschrijven voor de Kawasaki nieuwsbrief?
Vul dan onderstaand uw E-mailadres in!

20 juni 2023 KAWASAKI KX™ VIERT 50 JAAR OFF ROAD DOMINANTIE

De Kawasaki KX motorcross line-up maakte zijn debuut in 1973 en is de motor waarmee vele van de grootste sterren uit de sport kampioenen zijn geworden. Dit jaar viert de Kawasaki KX line-up 50 jaar off road dominantie.

In de afgelopen 50 jaar hebben Kawasaki KX-motoren gedomineerd op het allerhoogste niveau. De KX-motoren schreven meerdere MX en WMX op hun naam. In de Verenigde Staten hebben ze een ongeëvenaarde lijst van 63 gecombineerde AMA motorcross- en supercrosskampioenschappen en 720 overwinningen bij elkaar gereden.  Kawasaki's indrukwekkende lijst van kampioenen bevat grootheden als Stefan Everts, Sebastian Tortelli, Mickael Maschio, Christophe Pourcel en Courtney Duncan voor WMX, maar ook o.a. Jeff Ward, Ron Lechien, Jeff Emig, Ricky Carmichael, James Stewart, Ivan Tedesco, Ryan Villopoto en Eli Tomac voor de AMA-wedstrijden. Anno 2023 is 7-voudig SX-kampioen Jeremy McGrath nog steeds een trots ambassadeur van het merk.
 
De ontwikkeling van de revolutionaire technologie voor de KX line-up is door de jaren heen constant gebleven in Kawasaki's jacht naar de overwinning. Deze technologische ontwikkelingen omvatten de Uni-Trak achtervering in 1979 en schijfremmen in 1980. Brad Lackey’s SR500 wordt, tot op de dag van vandaag, door velen als legendarisch beschouwd. De Amerikaan wordt gezien als de groene pionier en zijn duels met Andre Malherbe spreken nog steeds tot de verbeelding. In 1989 introduceerde Kawasaki het perimeterframe en ook hier waren de KX-motoren mijlenver voor op de concurrentie. Recente innovaties zijn onder andere het DFI-systeem met dubbele injectoren en Launch Control mode in 2012.
 
Met de recente introductie van de volledig nieuwe KX450 gaan de Kawasaki ingenieurs weer een stap verder met het verfijnen van deze toch al indrukwekkend machine door, onder andere, de toevoeging van Powermodes en Traction Control welke rijders gemakkelijk kunnen aanpassen en inladen via hun smartphone. Vandaag de dag zijn de KX250 en KX450 klaar om hun leidende positie voort te zetten en hebben ze FIM World Superbike technologie van het Kawasaki Racing Team overgenomen. Met zijn zege in de MXGP van Indonesië bewees Romain Febvre in het voorbije weekend nog dat de nieuwe KX450 absoluut toonaangevend is.
 
Overal ter wereld wordt Lime Green nog steeds herkend als de kleur van Kawasaki en al meer dan 50 jaar dragen KX-motoren met trots deze kleur van de overwinning.  Om deze mijlpaal te vieren, zal Kawasaki dit jaar historische content delen met een aantal van de grootste technologische innovaties, racemomenten en andere herinneringen van de afgelopen 50 jaar.