Nieuwsbrief

Inschrijven voor de Kawasaki nieuwsbrief?
Vul dan onderstaand uw E-mailadres in!

18 oktober 2020 Jeffrey Buis pakt WorldSSP300 titel

Na een fantastisch seizoen is Jeffrey Buis wereldkampioen geworden op het Circuito do Estoril. De 18-jarige Nederlander legde de basis voor zijn wereldtitel met vier overwinningen en acht podiumplaatsen in 2020. In Estoril wist Koen Meuffels zijn eerste zege van het seizoen te scoren, nadat hij in de eerste race als tweede was gefinisht. De MTM Kawasaki MotoPort rijders zijn door deze sterke resultaten als eerste, tweede, vierde en negende geëindigd in het kampioenschap.

Het beloofde op voorhand al een spannende ontknoping van het seizoen 2020 te worden. Jeffrey Buis en Scott Deroue waren de enige rijders die nog kans maakten op de wereldtitel. Buis begon met een voorsprong van 28 punten op zijn teamgenoot Deroue aan de laatste ronde van het seizoen op het Circuito do Estoril. Tijdens de trainingen ging het zeker niet makkelijk voor beide rijders. Deroue kwalificeerde zich als achttiende, één positie voor Buis. Koen Meuffels en Yuta Okaya deden het beter in de Superpole met respectievelijk een zesde en tiende tijd.

Na de start van de eerste race ontstond er een grote kopgroep van zo’n vijftien rijders. Alle vier de MTM Kawasaki MotoPort coureurs waren in de groep aanwezig. Meuffels reed veelal aan de voorzijde van de groep en behaalde zijn eerste podiumplaats van het seizoen door als tweede te finishen. Het verschil met de winnaar was slechts 0.013 seconde. Daarachter werd de strijd om de wereldtitel beslist. Buis wist zich in de slotfase op te werken naar de zesde plaats en finishte daarmee voor Deroue, die achtste werd. Deze uitslag was voor Buis voldoende om de wereldtitel veilig te stellen. De 18-jarige coureur werd daarmee de jongste Nederlandse wereldkampioen in de wegrace; een fantastische prestatie. Okaya kwam als twaalfde over de finish in de eerste race.

Ook in de tweede race was Meuffels zeer sterk onderweg. Deze keer lukte het hem wel om de race af te maken in de laatste ronde, nadat hij met één andere rijder was weggereden. Meuffels zijn plan in de laatste ronde pakte perfect uit, waardoor hij zijn eerste overwinning in het seizoen behaalde. Okaya vocht ook vooraan mee en kwam uiteindelijk in de tweede groep als zesde over de finish. Buis viel in de beginfase terug, nadat hij geraakt werd door een andere rijder. Met een strak tempo wist de wereldkampioen nog terug te komen naar de negende plaats. Deroue kende een lastige race, die hij aan de staart van de voorste groep als zestiende afsloot.

Het MTM Kawasaki MotoPort team heeft het seizoen 2020 op een geweldige manier afgesloten met de wereldtitel voor teams en coureurs met Buis. Deroue eindigde als vice-wereldkampioen. Meuffels steeg door zijn sterke resultaten in Estoril naar de vierde plaats in de eindstand. Okaya is als negende geëindigd in het World Supersport 300 kampioenschap 2020.

Jeffrey Buis: “Ik kan het nog bijna niet geloven, maar we zijn gewoon wereldkampioen! Een onbeschrijfelijk gevoel!  Het ging zeker niet vanzelf dit weekend, maar we hebben gekregen waarvoor we kwamen. MTM Kawasaki MotoPort heeft dit jaar een geweldige motor neergezet en de support binnen het team is geweldig. Er zijn zoveel mensen die mij in al die jaren hebben gesteund. Eerst om naar het WK te komen en vervolgens om in dit kampioenschap te groeien. Ik wil iedereen daarvoor bedanken, want anders had ik niet zover kunnen komen. In het bijzonder wil ik mijn familie en sponsoren bedanken; deze wereldtitel is ook van jullie!