Nieuwsbrief

Inschrijven voor de Kawasaki nieuwsbrief?
Vul dan onderstaand uw E-mailadres in!

4 oktober 2023 Jeffrey Buis WorldSSP300 kampioen 2024!

Jeffrey Buis schreef geschiedenis in Portimao en werd voor de tweede keer FIM Supersport 300-wereldkampioen, de eerste rijder ooit die dit doel bereikte, na een ongelooflijk comebackseizoen in de Supersport 300 met 4 algemene overwinningen en 7 podiumplaatsen, waarmee - samen met de geweldige prestatie van teamgenoot Loris Veneman - het MTM Kawasaki Team zich als team aan de top van de wereld kon plaatsen met zijn vierde titel in deze categorie.

Er werd geschiedenis geschreven in Portimao, met Jeffrey Buis die de laatste twee races van het seizoen afsloot om tweevoudig FIM Supersport 300-wereldkampioen te worden op het Portugese circuit, waar de Nederlander in race 2 een 11e plaats onder controle kreeg, precies wat hij nodig had om de titelstrijd tegen de Spanjaard Perez Gonzalez te winnen.

Jeffrey bouwde zijn succes op in het tweede deel van het seizoen, toen de jonge Nederlander - die terugkeerde in Supersport 300 met een duidelijke missie - drie overwinningen en vier podiumplaatsen behaalde in Magny Cours en Aragon, waardoor hij een grote voorsprong nam in het kampioenschap, met het oog op het laatste raceweekend van het seizoen in Portimao.

Op het Portugese circuit was Buis vanaf dag 1 snel, maar hij besloot geen risico te nemen tijdens de twee races, met een long lap tijdens de eerste race, en ging naar huis met het aantal punten dat hij nodig had om te winnen in race 2, alvorens zijn tweede titel in deze categorie te gaan vieren.

Jeffrey's titelstrijd begon deze winter, toen hij - na Portimao vorig jaar en het tragische verlies van onze rijder Victor Steeman - een belofte deed aan Victors vader en die belofte was om zich 100% in te zetten om het kampioenschap te winnen ter ere van Victor, voor hem, voor zijn familie en voor het hele MTM Kawasaki Team. En hij hield zich aan zijn belofte.

Na wat problemen aan het begin van het seizoen om weer te wennen aan een andere motor dan waar hij vorig jaar op reed, vond Jeffrey zijn snelheid terug in Barcelona, waar hij een overwinning en een podium behaalde, in Imola - met nog een podium - en uiteindelijk aan het eind van het seizoen, met een dubbele overwinning in Magny Cours en een eerste en tweede in Aragon, de mijlpaal op dit kampioenschap, een zeer verdiende mijlpaal voor de Nederlandse MTM Kawasaki-rijder.

Dankzij de geweldige prestaties van zijn teamgenoot Loris Veneman, die ook zeer competitief was in het tweede deel van het seizoen, aangezien hij zich in zijn eerste jaar als nieuwkomer begaf, kon het MTM Kawasaki Team zijn vierde opeenvolgende teamtitel in de Supersport 300 veroveren, wat bevestigt dat het team onder leiding van Ludo Van der Veken zeer competitief is in deze categorie.

Een overwinning en een podium voor Loris aan het einde van het jaar, met een veelbelovende 8e plaats in het algemeen kampioenschap, waarmee hij de beste rookie werd en het team aan zijn titel hielp, maar ook 25 punten veiliggesteld voor Kawasaki, dat de titel terug won nadat het die in 2022 was kwijtgeraakt.