Nieuwsbrief

Inschrijven voor de Kawasaki nieuwsbrief?
Vul dan onderstaand uw E-mailadres in!

15 augustus 2017 Clément Desalle voegt een Ninja toe aan zijn verzameling

Onder ‘werktijd’ maakt Desalle gebruik van de machtige Kawasaki KX450-SR fabriekscrosser, echter blijkt de Monster Energy Kawasaki Racing team rijder ook een groot fan te zijn van snelle straatmotoren.
Wanneer hij niet de wereld rondreist om deel te nemen aan de hoogste klasse van de motorcross, blijft de 28-jarige Desalle in vorm met de nodige trainingsuren op de crosser om zijn reactievermogen en vaardigheden scherp te houden. Daarnaast besteed hij meerdere dagen op het asfalt om zijn andere passie voor snelheid te voeden: Supersport motoren.

“Ik ben altijd gek geweest van trackdays en had hier vroeger speciaal een 1000cc Supersport voor gekocht. Vorig jaar had mijn team samen met Monster Energy geregeld dat Kawasaki World Superbike ster Jonathan Rea en ik een keer op elkaars machines mochten rijden.
Zo hebben wij samen een dag doorgebracht op Motorland in Spanje op de KX450-F, waarna wij vervolgens enkele rondes reden op de Ninja ZX-10R KRT fabrieksmachines. Ik was meteen verkocht en wist dat ik een Ninja wilde hebben om trackdays te kunnen rijden”.

Met hulp van het hoofdkantoor van Kawasaki Benelux kwam Cléments droom recent in vervulling: hij kreeg de beschikking over een Ninja ZX-10RR, het specifieke model welke Jonathan Rea en zijn teammaat Tom Sykes als basis gebruiken in de jacht op het kampioenschap van de World Superbike.

“Clément is voor vele motorliefhebbers in Nederland een lokale held en is zelfs nog geliefder in zijn thuisland België”, aldus Henk Salomons, General Manager van Kawasaki Benelux. “Wij zijn zeer vereerd om hem van een geweldige Supersport motor te voorzien en zijn er van verzekerd dat hij hier veel plezier van zal hebben zoals alleen een Kawasaki Ninja kan verschaffen.”