Nieuwsbrief

Inschrijven voor de Kawasaki nieuwsbrief?
Vul dan onderstaand uw E-mailadres in!

18 juni 2023 5e plaats in de 24 uur van Spa voor Team Kawasaki Webike Trickstar

Onlangs keerde de endurance-racerij in vol ornaat terug naar België, voor de de 24 uur van Spa. Aan het einde van een pittige race vol plotwendingen, wist Team Kawasaki Webike Trickstar de vijfde plaats te bemachtigen én twee plaatsen te winnen in het algemeen klassement van het FIM EWC-kampioenschap.

In tegenstelling tot vorig jaar bleef de race dit jaar nagenoeg droog en waren de temperaturen zomers te noemen. Helemaal op het einde van de race vielen er wel een paar druppels regen op het veeleisende circuit van Spa-Francorchamps, dat berucht is om zijn onvoorspelbare weersomstandigheden. Door de intense hitte moesten de teams vol aan de bak om de motoren aan de omstandigheden aan te passen.

Uitstekende reeks
Maar het voorbereidende werk van zowel coureurs als monteurs wierp tijdens de kwalificatie op vrijdag al zijn vruchten af. Vanaf de 9e startplaats nam Grégory Leblanc, die de eerste shift voor zijn rekening nam op de Kawasaki Ninja-ZX-10RR, een uitstekende start. Daardoor dook hij de tweede ronde in op de vierde plaats. De Japanse Kazuki Watanabe werd tijdens de race helaas onwel en moest zijn eerste stint uitzitten, waardoor teamgenoten Grégory Leblanc en Randy de Puniet met z’n tweetjes het beste uit de #11 Kawasaki dienden te halen. Dankzij strakke en constante rondetijden wisten de twee Franse rijders tijdens de eerste paar uur van de race een uitstekende vijfde positie te bemachtigen.
Vervolgens zetten de drie rijders een uitstekende reeks stints neer gedurende het grootste deel van de race. Dankzij die prestatie mocht het Webike Trickstar Kawasaki Team maar liefst 11 extra punten in het kampioenschap bijschrijven, dankzij de tussenstand na 8 uur en 16 uur racen.

Incidentrijke race
De rijders van het Webike Trickstar Kawasaki Team wisten vervolgens uit de problemen te blijven. Dat mag een mirakel mag heten, tijdens een wedstrijd die doorspekt was met talloze race-incidenten, inclusief meerdere neutralisaties door de safety car. Tijdens de tankbeurten kon het team overigens rekenen op de hulp van een uitmuntend technisch team. Gregory Leblanc kwam uiteindelijk als 5e over de finish van deze tweede editie van de 24 uur van Spa, en bezorgde het team zo 21 punten. Team Kawasaki Webike Trickstar staat daardoor nu 6e in de tussenstand van het wereldkampioenschap, met een totaal van 55 punten.

De derde en voorlaatste ronde van het seizoen 2023 vindt plaats in Japan tijdens de 8 uur van Suzuka van 4 tot 6 augustus.

Ryuji TSURUTA - Teammanager
"Na Le Mans is er veel gebeurd en was het niet gemakkelijk. Maar ondanks dat we het podium in Spa misten, denk ik dat we een goede race hebben gereden, gezien de omstandigheden."

Grégory LEBLANC - Coureur
"Het weekend is goed afgelopen. We zijn in de Top 5 gefinisht, wat ons doel was. We kozen ervoor om tijdens de kwalificatie te werken aan de race, dus we wisten dat als 9e starten geen probleem zou zijn. We konden onze race mooi opbouwen en een aantal stints rijden. Kazuki kon helaas niet deelnemen aan de eerste stint, en hem ook gespaard gedurende de nacht, dus moesten Randy en ik enkele extra stints aan de bak. We eindigden als 5e, waar we thuishoren. Felicitaties aan onze tegenstanders, wij hebben alvast alles gegeven. Wat mij betreft was het een vrij geslaagde terugkeer naar het nummer 11, waar ik in 2016 voor het laatst mee reed. Ik kon goed meedraaien in het team en iedereen heeft de hele race lang goed gepresteerd. Ik kan niet wachten tot Suzuka!"