Kawasaki
Technologie Chassis management

Sinds onze eerste motorfiets in 1950, streeft Kawasaki voortdurend nieuwe technologieën na, voor het produceren van onze high-performance motoren. Tegenwoordig worden onze modellen gevuld met tal van originele Kawasaki technologische snufjes.

Smart Regulator

De Smart Regulator is een zeer efficiënte spanningsregelaar voor lichte motoren. Dit levert een lager benzineverbruik op, door de spanningsregelaar zo weinig mogelijk motorvermogen te laten gebruiken.

De stroom die nodig is voor je verlichting, ontsteking en benzine-injectie wordt opgewekt door de dynamo. Dit elektrische vermogen gaat naar de spanningsregelaar, die het voltage op een constant niveau houdt. Voor lichte motoren heeft Kawasaki nu de Smart Regulator (slimme spanningsregelaar) ontwikkeld. Die heeft een ingebouwde microprocessor die de laadfunctie en ook de koplamp regelt. Hiermee kan de accu zelfs bij stationair toerental worden opgeladen, mits er geen extra stroomverbruikers (accessoires) worden gebruikt. Bovendien kan de laadfunctie onder bepaalde omstandigheden juist worden uitgeschakeld: bijvoorbeeld als de accu volledig is opgeladen, maar ook wanneer het gashendel snel wordt opengedraaid. Daardoor wordt er onmiddellijk minder vermogen door de dynamo opgenomen – normaal gesproken een wezenlijk vermogensverlies, vooral bij lichte motoren. Je hebt dus meer pk’s beschikbaar voor acceleratie. Door het vermogensverlies te beperken draagt de Smart Regulator ook bij aan een lager benzineverbruik.