Kawasaki
Technologie Chassis management

Sinds onze eerste motorfiets in 1950, streeft Kawasaki voortdurend nieuwe technologieën na, voor het produceren van onze high-performance motoren. Tegenwoordig worden onze modellen gevuld met tal van originele Kawasaki technologische snufjes.

Kawasaki spiegeleffect-zilverlak

De spiegelende eigenschappen worden gecreëerd door het opwekken van een zilverspiegelreactie (een chemische reactie tussen een oplossing van zilver-ionen en een reduceermiddel) waarbij een laag van puur zilver wordt gevormd. Deze zilverlaag is verantwoordelijk voor de glasachtige metalen uitstraling van de lak.

De spiegeleffect-zilverlak waarmee de Ninja H2 is afgewerkt, is door Kawasaki specifiek voor motorfietsen ontwikkeld. De sterk glinsterende, glasachtige metalen uitstraling ervan versterkt het overrompelende design van de motorfiets.

In de schaduw lijkt de lak zwart, maar wanneer de zon erop schijnt weerspiegelt het hoogreflectieve oppervlak de omgeving. Het grote verschil in de manier waarop de lak eruitziet in het licht en in de schaduw, benadrukt de fraaie lijnen van het scherp gesneden kuipwerk. 

De spiegelende eigenschappen worden gecreëerd door het opwekken van een zilverspiegelreactie (een chemische reactie tussen een oplossing van zilver-ionen en een reduceermiddel) waarbij een laag van puur zilver wordt gevormd. Deze zilverlaag is verantwoordelijk voor de glasachtige metalen uitstraling van de lak. Anders dan bij parelmoerlakken, die gebruikmaken van aluminiumpigment voor het verkrijgen van het glinstereffect, ziet de zilverlaag eruit als een uniform metalen oppervlak.

In de schaduw is de zilverlaag doorzichtig, waardoor de kleur van de grondlaag erdoorheen schijnt. Dit geeft de lak een sterke driedimensionale eigenschap. 

Terwijl bij standaard seriemodellen robots worden gebruikt voor het aanbrengen van de verschillende laklagen, wordt bij de Ninja H2 elke laag, van de grondlak tot de transparante deklaag, zorgvuldig met de hand aangebracht door Kawasaki-vaklieden om een smetteloos, glanzend oppervlak te verkrijgen.