Kawasaki
Technologie Chassis management

Sinds onze eerste motorfiets in 1950, streeft Kawasaki voortdurend nieuwe technologieën na, voor het produceren van onze high-performance motoren. Tegenwoordig worden onze modellen gevuld met tal van originele Kawasaki technologische snufjes.

KIBS

KIBS (Kawasaki Intelligent anti-lock Brake System) is een antiblokkeersysteem dat speciaal voor gebruik op supersportmotoren is ontwikkeld.

Vanwege de specifieke eigenschappen van (en de rijstijl op) supersportmotoren heeft Kawasaki het zeer nauwkeurige KIBS ontwikkeld. Op supersportmotoren wil je maximale remprestaties met zo weinig mogelijk storend ingrijpen tijdens een felle rijstijl. KIBS is het eerste remsysteem in massaproductie dat de ECU (Electronic Control Unit) van het ABS koppelt aan de ECU van het motorblok. Het systeem registreert behalve de snelheid van voor- en achterwiel ook de hydraulische druk in de voorremklauwen, de gasklepstand, het motortoerental, de bediening van de koppeling en de ingeschakelde versnelling. Deze gegevens worden geanalyseerd om de optimale voorremdruk te bepalen. Hierdoor kunnen de grote fluctuaties in hydraulische druk van gewone ABS-systemen worden voorkomen. Ook kan de neiging die supersportmotoren hebben om bij hard remmen hun achterwiel te liften worden onderdrukt en de doseerbaarheid van de achterrem blijft behouden tijdens terugschakelen.