Nieuwsbrief

Inschrijven voor de Kawasaki nieuwsbrief?
Vul dan onderstaand uw E-mailadres in!

5 oktober 2020 MTM Kawasaki MotoPort pakt WorldSSP300 teamkampioenschap

MTM Kawasaki MotoPort heeft op het circuit van Magny Cours het WorldSSP300 teamkampioenschap veiliggesteld. Jeffrey Buis won de eerste race voor Scott Deroue; een prachtige 1-2 voor het team. In de tweede race finishte Buis als tweede. Ook is het zeker dat de wereldtitel naar MTM Kawasaki MotoPort gaat. Buis en Deroue zijn de enige rijders die in Estoril nog wereldkampioenschap kunnen worden.

Het was erg nat tijdens de trainingen van de voorlaatste World Supersport 300 ronde van het seizoen 2020 in Magny Cours. De MTM Kawasaki MotoPort coureurs wisten een goed gevoel op te bouwen in de natte omstandigheden.Scott Deroue was tweede na de vrije trainingen en zette een achtste tijd in de Superpole. Jeffrey Buis bouwde zijn sessies ook goed op en kwalificeerde zich als vierde voor de races. Yuta Okaya wist het gevoel op de natte baan flink te verbeteren ten opzichtevan Catalunya en was tiende in de Superpole. Koen Meuffels mocht als zestiende aan de race beginnen.

Tijdens de eerste race was de baan ook kletsnat. De race werd na een rode vlag situatie ingekort tot zes ronden. Buis wist met Tom Booth-Amos weg te rijden, maar Booth-Amos kwam ten val. Deroue wist vanuit de tweede groep knap naar voren te komen en passeerdeBuis. De twee MTM Kawasaki MotoPort coureurs reden ver weg bij de concurrentie. In de laatste ronde ging Buis voorbij aan Deroue, waardoor de 18-jarige coureur zijn vierde race van het seizoen won. Ook Okaya en Meuffels deden het met een zesde en achtste plaatsuitstekend. Door de sterke resultaten van de coureurs in het seizoen 2020, was het teamkampioenschap voor MTM Kawasaki MotoPort al binnen na de eerste race in Frankrijk.

Bij de start van de tweede race begon er een droge lijn te ontstaan, maar de rijders gingen wel van start op regenbanden. In de beginfase was er een kopgroep van vijf rijders met daarbij Buis en Deroue. Later wisten er meer rijders aan te sluiten, waaronderMeuffels en in de slotfase ook Okaya. Later in de race begon het weer te regenen. Erg lastige omstandigheden voor de rijders. Buis wist de tweede plaats veilig te stellen. Deroue kwam als vierde over de finish voor Okaya. Meuffels zorgde ervoor dat alle vierde MTM Kawasaki MotoPort rijders binnen de top-zeven over de finish kwamen.

Met nog twee races te gaan is het zeker dat één van de MTM Kawasaki MotoPort rijders wereldkampioen gaat worden. Buis begint aan de laatste ronde (16 t/m 18 oktober) in Estoril met een voorsprong van 28 punten op Deroue. De overige rijders maken geen kans meerop de titel. Okaya en Meuffels staan achtste en tiende in het kampioenschap.